Турция забрани на социалните мрежи Twitter, Pinterest и Periscope да сключват нови

...
Турция забрани на социалните мрежи Twitter, Pinterest и Periscope да сключват нови
Коментари Харесай

Турция забрани на Twitter да сключва нови рекламни договори

Турция забрани на обществените мрежи Twitter, Pinterest и Periscope да подписват нови рекламни контракти на нейна територия, до момента в който не изпълнят уговорката си да назначат собствен представител в страната. Това излиза наяве от разпореждане на турския регулатор, оповестено през днешния ден в турския държавен вестник " Ресми газате ", представен от ТАСС.

Съветът за осведомителни технологии и връзки на Турция е издал възбрана локални компании и частни лица да разгласяват реклами в тези платформи. За нарушаване на рекламодателите може да бъде наложена санкция в размер на 1 млн. турски лири (около 135 хиляди долара). Самите платформи към този момент са санкционирани с 30 млн. лири всяка (4 млн. долара) за отхвърли си да назначат представител, предава Българска телеграфна агенция. 

Американският колос в обществените мрежи Фейсбук разгласи през вчерашния ден, че ще назначи формален представител в Турция, подчинявайки се на противоречивия закон, който може да го принуди да отстранява наличие по разпореждане на правораздаването. 

Законът, който влезе в действие през октомври, задължава платформи с над милион консуматори дневно като Twitter и Фейсбук да имат представител в Турция, като в противоположен случай са застрашени от наказания, както и да се подчиняват на правосъдни нареждания за унищожаване на наличие в период от 48 часа. Според критиците на закона той открива пътя за цензура, имайки поради, че турските управляващи преследват непрекъснато рецензии в обществените мрежи, отбелязва Франс прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР